NordFuel Oy valmistelee liikennekäyttöön tarkoitettuja biopolttoaineita tuottavan biojalostamon rakentamista Haapavedelle. Hankkeelle haettiin keväällä 2019 energiateknologian suurille demonstraatiohankkeille tarkoitettua investointitukea työ- ja elinkeinoministeriöltä. Investointituki on tarkoitettu hankkeille, jotka tarjoavat tulevaisuuden energiaratkaisuja vuoteen 2030 tähtäävien sekä kansallisten että EU:n ilmasto- ja energiatavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteena on myös edistää uuteen energiateknologiaan perustuvia kansallisesti ja kansainvälisesti monistettavia ratkaisuja.

”Positiivinen tukipäätös on meille erinomainen uutinen. Yhteiskunnan tuki ja sitoutumisen osoittaminen uuden teknologian hankkeelle vahvistaa myös kotimaisten- ja ulkomaisten investoijien luottamusta projektiin. Biojalostamo on investointina mittava, luokkaa 300 milj. €. Biojalostamo tulee olemaan myös merkittävä työllistäjä sekä projektin aikana että laitoksen valmistuttua. Hanke mahdollistaa myös uudenlaisen biotalouden ekosysteemin rakentamista ja sitä kautta luo uutta osaamista ja teknologiavientimahdollisuuksia”, iloitsee projektinjohtaja Timo Strengell.

”Otamme ministeriön päätöksen tyytyväisenä vastaan. Tämä osaltaan mahdollistaa hankkeen viemisen suunnitellusti eteenpäin. Seuraavaksi odotamme ympäristölupapäätöstä, jonka jälkeen hankkeella on edellytykset edetä laitossuunnitteluvaiheeseen”, toteaa toimitusjohtaja Andreas Rasmus.

Lisätietoja:

  • Timo Strengell, projektinjohtaja, NordFuel Oy, +358 40 738 48 60
  • Andreas Rasmus, toimitusjohtaja, NordFuel Oy, +358 44 781 53 96

www.tem.fi  

NordFuel Oy:n biojalostamo tuottaa valmistuttuaan markkinoille vuosittain 65 000 tonnia 2G-bioetanolia ja 250 GWh 2G-biokaasua, mikä tekee jalostamosta Pohjoismaiden suurimman biokaasun tuotantoyksikön. NordFuel Oy tulee olemaan paikallisesti merkittävä työllistäjä.