Matti Asikainen on nimitetty Kanteleen Voiman ja NordFuelin uudeksi toimitusjohtajaksi 1.4.2021 alkaen. Asikainen siirtyy Kanteleen Voimalle David Brown Santasalo Finland Oy:stä. Asikaisella on ollut pitkä ura David Brown Santasalolla mm. maajohtajana ja Eurooppa-divisioonan jälkimarkkinajohtajana. Aiemmin hän on toiminut mm. erilaisissa johtotehtävissä Winwind Oy:ssä.

NordFuel-projektin suunnittelutyö etenee suunnitelmien mukaan. Projekti saavutti viime vuonna kaksi merkittävää merkkipaalua. Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi 24,5 M€ investointituen Haapavedelle suunnitellulle biojalostamolaitokselle ja Aluehallintovirasto myönsi heinäkuussa ympäristöluvan. Teknologiatoimittajan valintaprosessi on loppusuoralla ja valinta on tarkoitus tehdä maaliskuussa. Tämän jälkeen NordFuelilla on edellytykset käynnistää projektin suunnitteluvaihe yhdessä teknologiatoimittajan sekä biojalostamon pääsuunnittelijan kanssa.

Yhtiöiden nykyinen toimitusjohtaja (oto) Andreas Rasmus keskittyy päätyöhönsä Katternö Groupin tuotantojohtajana. Hän jatkaa myös NordFuelin hallituksen jäsenenä.

”Kiitämme Andreasta hyvästä työpanoksesta toimitusjohtajana. Andreaksen aikana projektia on viety systemaattisesti eteenpäin. Projektin intensiteetti on nousuvaiheessa, ja nyt on oikea hetki vahvistaa organisaatiota täysiaikaisella toimitusjohtajalla. Toivotamme Matin tervetulleeksi mukaan joukkoomme!”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Roger Holm.

”On ollut ilo ja erittäin mielenkiintoista olla mukana kehittämässä NordFuel-hanketta ja johtamassa Kanteleen Voimaa, mutta projektin seuraavat työnvaiheet tarvitsevat täysaikaisen toimitusjohtajan ja oma aikani ei valitettavasti enää riitä siihen”, väistyvä toimitusjohtaja Andreas Rasmus toteaa.

”Kanteleen Voima ja NordFuel tarjoavat erinomaisen näköalapaikan toisen sukupolven liikennebiopolttoaineiden parissa sekä murroksessa olevalla energiatoimialalla. Odotan innolla päästä tutustumaan ammattitaitoiseen henkilöstöömme ja yhteistyökumppaneihimme sekä NordFuel-projektin eteenpäin viemistä heidän kanssaan. Mahtava haaste, joka hoidetaan porukalla maaliin!” kommentoi tuleva toimitusjohtaja Matti Asikainen.  

Lisätiedot:

  • Roger Holm, hallituksen puheenjohtaja, +358 40 585 2495
  • Andreas Rasmus, toimitusjohtaja (oto) 31.3. asti, +358 44 781 5396
  • Matti Asikainen, toimitusjohtaja 1.4. alkaen, +358 40 553 4926

Kanteleen Voima Oy on lokakuussa 2006 perustettu sähköntuottaja, jonka omistaa 24 suomalaista energiayhtiötä.

NordFuel Oy on Kanteleen Voima Oy:n 100 % omistama tytäryhtiö, joka valmistelee liikenteen toisen sukupolven (ns. 2G) biopolttoaineita valmistavan biojalostamon rakentamista Haapavedelle. Biojalostamo tuottaa vuosittain puuraaka-aineesta 65 000 tonnia 2G-bioetanolia ja noin 200 GWh 2G-biokaasua. Biojalostamo tulee olemaan paikallisesti merkittävä työllistäjä.